Bel (0299) 42 10 00

4.6
Gebaseerd op 530 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Verzorging na narcose – Konijn

Herstel konijn na een operatie

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het herstel van een operatie zo snel mogelijk en zonder problemen verloopt.

Warm houden:

Na de narcose heeft een dier moeite om zijn lichaam op temperatuur te houden. Dit geldt helemaal voor kleine dieren zoals het knaagdier of konijn. Tijdens het uitslapen van uw knaagdier is hij warm gehouden door dekentjes en een kruik. Het kan echter zijn dat thuis de temperatuur toch weer naar beneden gaat. Het is daarom belangrijk dat uw dier warm wordt gehouden wanneer hij thuis komt na de operatie.

Dit kunt u doen door een handdoek in het hok te leggen en eventueel een kruik met een handdoek eromheen, erbij. Zet hem niet te dicht bij de verwarming, dan kan hij juist oververhit raken. Als uw knaagdier weer goed actief is en weer eet en drinkt hoeft u zich over zijn temperatuur geen zorgen meer te maken.

Bodembedekking: 

Het beste kunt u een handdoek in het hok leggen, zaagsel of stro kan aan de wond gaan plakken en een handdoek is lekker warm terwijl de wond schoon blijft. Dit geldt vooral de eerste dagen, totdat de wond weer droog en genezen is.

Vruchtbaarheid: 

Na de castratie is uw konijn niet meteen onvruchtbaar. Dit komt doordat er in de zaadleiders spermacellen achterblijven die nog lang kunnen leven en bevruchten. Om een nestje te voorkomen moet u mannetje en vrouwtje nog 6 weken uit elkaar houden.

Eten en drinken: Een konijn moet binnen 12 uur weer gaan eten. Meestal eet het knaagdier na de operatie liever groenvoer dan droogvoer mits hij dit voor de operatie al gewend was. Biedt het knaagdier meerdere keren per dag wat te eten aan en leg het eten dichtbij zodat zonder veel inspanning wat gepakt kan worden. Wanneer het dier niet wil eten moet hij gevoerd worden. U kunt hiervoor speciaal voer voor komen ophalen.

Lees meer over het houden van konijnen op www.licg.nl.

Gebit konijnen en knaagdieren

Meer Informatie

Voortplanting en anticonceptie  konijn

Meer Informatie

Een gezond konijn – Voeding

Meer Informatie

Paraveterinair Carin Lammes

Heeft u vragen over uw over het herstel van uw konijn na een operatie?  Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Laat een bericht achter op de contactpagina of bel 0299-421000.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}