Vervoer van uw kat

Hoe krijg ik mijn kat in het vervoersmandje?

Reizen is voor veel katten geen gewoonte. Tips om het uw kat zo aangenaam mogelijk te maken tijdens het vervoer naar de dierenarts.

Als er tijd is om voor te bereiden:

  • Kies een handig vervoersmandje: een mandje waar de bovenkant makkelijk vanaf kan of aan de bovenkant open gaat, heeft de voorkeur. Makkelijker om uw kat in het mandje te krijgen, maar ook makkelijker om er weer uit te krijgen. Eenmaal bij ons willen ze er vaak niet meer uit. Wij willen niet schudden/trekken om uw kat eruit te krijgen, aangezien dit stress in de hand werkt.
  • Zet het mandje ergens in huis neer, met een zachte ondergrond die uitnodigend is om lekker in te gaan liggen. U kunt het nog aantrekkelijker maken door af en toe snoepjes te verstrekken, catnip en/of speeltjes er in te leggen. Zo wordt het mandje een vertrouwd plekje en niet alleen geassocieerd met een bezoek aan de dierenarts. Bovendien gaat uw kat waarschijnlijk uit zichzelf het mandje in.

Als uw kat onverwacht naar de dierenarts moet:

  • U kunt 30 minuten voordat uw kat in het mandje moet, Feliway® spray in het mandje sprayen, om uw kat gerust te stellen.
  • In het mandje doet u een voor uw kat herkenbare ondergrond, zoals een dekentje of mandje. Er kan ook wat lekkers of een speeltje in gelegd worden.
  • Plaats het vervoersmandje in een kleine ruimte met een beperkt aantal verstopplaatsen, in de hoop dat uw kat voor het mandje kiest als verstopplek.

Zit uw kat in het vervoersmandje?

  • Zorg ervoor dat u voorzichtig met het mandje omgaat, en het niet teveel laat schudden of ergens tegenaan botst.
  • Plaats het mandje in de auto op de vloer, of maak het vast met de veiligheidsgordel.
  • U kunt een doek over het mandje plaatsen om uw kat zo rustig mogelijk te houden.

Dierenarts Purmerend is een Catfriendly Clinic. In de kattenwachtkamer staan speciale kattenparkeerplaatsen waar u het reismandje op kunt plaatsen. Lees hier wat wij nog meer doen om het bezoek van uw kat aan onze kliniek zo aangenaam mogelijk te maken.

Vervoer van uw kat in vervoersmandje
Een nieuw Kitten

Meer Informatie

Huisdieren Zorgplan

Meer Informatie

Dierenarts Jessica Spoor

Wilt u graag advies over het vervoer van uw katten, dierenarts Jessica helpt u graag op weg. Voor vragen kunt u altijd bellen met 0299 421000 of via een berichtje op onze contactpagina.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}