Parasietenbestrijding buitenland

Met uw huisdier op reis

Parasietenbestrijding

In een groot deel van Europa komen vervelende parasieten voor, met name gevaarlijk voor de hond. Deze worden meestal via insecten overgebracht. Om te voorkomen dat uw hond ziek wordt, is het belangrijk dat er zowel preventief als na thuiskomst een goede bestrijding plaatsvindt.

Ontworming

Voor reizen naar onder andere Engeland, Ierland, Finland, Malta en Noorwegen wordt verplicht gesteld dat de dierenarts uw huisdier ontwormt en dit aftekent in het paspoort. Deze behandeling moet 1 tot 5 dagen voor moment van aankomst gebeuren. Behandeling tegen teken is niet verplicht maar wordt wel

Een korte beschrijving van de meest voorkomende ernstige ziekten:

Babesiose: Een bloedparasiet die wordt overgebracht door teken. De dieren worden sloom, krijgen koorts, gaan braken en produceren donkere urine.

Leishmania: Een parasiet overgebracht door zandvliegen (komen vooral rond water voor). Veroorzaakt een chronische ongeneeslijke ziekte waarbij de huid en organen aangetast worden.

Hartworm: Deze worm wordt overgebracht door muggen en vlooien. De larven groeien uit tot wormen binnen het hart en geven de gastheer, uw hond, ernstige problemen.

Echinococcus Multilocularis: De vossenlintworm, wordt overgedragen via opname van besmette ontlasting en het eten van besmette wilde dieren. Ook mensen kunnen hiermee besmet raken.

Parasietenbestrijding in het kort

MiddelMethodeVlooienTeken (Babesiose, Lyme)Zandvliegen (Leishmania)Hartworm (via muggen)Wormen m.u.v. LintwormLintworm
ScaliborBand+(1)+++( 2)  
Vectra 3DPipet+++   
BravectoTablet/pipet++    
MilbemaxTablet   +++
NexgardTablet/pipet++ +++(kat) -(hond)
  1. Staat niet op de verpakking, maar is een insectendodend middel, dus zal ook vlooien redelijk goed bestrijden. Bij dieren met een vlooienallergie is het verstandig om ook Nexgard, Bravecto, Activyl of Vectra 3D te gebruiken.
  2. Scalibor doodt wel muggen, maar kan nooit 100% bescherming geven, dus zal men ook iets tegen de hartworm zelf moeten geven.

  • De Scaliborband heeft één tot twee weken nodig om goed te werken, doe de band daarom twee weken voor vertrek alvast om. De band is ongeveer een half jaar werkzaam.
  • Bij een verblijf of reis door een risicogebied is het advies, zowel bij thuiskomst als een maand na thuiskomst, te behandelen met Milbemax of Nexgard. Dit in verband met hartworm- en vossenlintworm-besmetting.
  • Blijft u langer dan een maand in het risicogebied? Gebruik dan maandelijks Milbemax of Nexgard tegen hartwormlarven!

Gaat u vakantie met uw huisdier, bekijk dan ook de onderstaande links van LICG.nl. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

LICG: Invoereisen per land

LICG: Dierziekten in het buitenland

LICG: Vakantie – Dier gaat mee

Parasietenbestrijding - Met de hond of kat op reis
Vaccineren (enten)

Meer Informatie

Parasietenbestrijding
Meer Informatie
Huisdieren Zorgplan

Meer Informatie

Assistente Nicole

Wilt u meer weten over op reis gaan met uw huisdier? Eén van onze assistentes vertelt u er graag meer over. Bel voor informatie of een afspraak om uw viervoeter voor te bereiden op een veilige vakantie.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}