Heeft uw huisdier overgewicht?

35% van onze huisdieren is te dik

overgewicht - Kom wegen op de praktijk

Overgewicht

De gezondheidsrisico’s voor een huisdier met overgewicht zijn aanzienlijk! Meld uw huisdier aan voor een gratis intakegesprek, voedingsadvies en eventueel afvalplan. 

Raadpleeg onze afvalconsulentes

Overgewicht is dus niet alleen een welvaartsziekte bij mensen. En net als bij mensen levert dit bij dieren behoorlijke gezondheidsrisico’s op. Denk aan hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsproblemen en blaasstenen.

Weet u precies hoeveel voer uw huisdier nodig heeft? Op de verpakking van het voer staat een aanbevolen hoeveelheid voer per dag. Dit is een richtlijn. Blijf vooral goed kijken naar uw dier: wordt hij te zwaar, voer dan minder. Net als bij mensen heeft de één meer energie nodig dan de ander.

Een voorbeeld: Als uw huisdier is gecastreerd, dan heeft hij veel minder energie nodig. Ook leeftijd of een blessure speelt mee, een oudere hond beweegt nu eenmaal minder. Overgewicht ontstaat door meer te eten dan er verbrand wordt. Veel katten krijgen onbeperkt brokjes te eten. In veel gevallen eten ze dan meer dan goed voor ze is.

Denk ook aan de tussendoortjes. Hoeveel extra’s krijgt uw huisdier naast de normale voeding?

Is uw huisdier te dik? 

Het is nooit te laat om te beginnen met afvallen! Afvallen is een kwestie van doorzetten en de aanhouder die wint. Vooral het begin is moeilijk. Niet alleen voor uw huisdier, maar ook voor het baasje dat streng moet blijven! Het bedelen is moeilijk om te weerstaan, maar zo weet uw huisdier u te manipuleren. Eenmaal door de eerste fase heen, gaat het eigenlijk vanzelf. Uw huisdier is aan zijn nieuwe ritme gewend en weet dat het geen zin heeft om te bedelen. Hij krijgt toch niets extra’s. Er ontstaat rust. In de tweede fase zult u zien dat het overtollige gewicht gaat afnemen, uw huisdier zich veel makkelijker kan bewegen, en dat het uithoudingsvermogen toeneemt. En dan zult u zien dat uw huisdier met deze nieuwe levensstijl veel gelukkiger is!

Twijfelt u of uw huisdier op gewicht is? 

Onze deskundige assistentes begeleiden u om een afvalschema op te stellen en weeg-momenten op de praktijk te plannen. Schrijf u in en maak telefonisch een afspraak via 0299-421000

Huisdieren Zorgplan

Meer Informatie

Paraveterinair Demi

Wilt u meer weten over overgewicht bij huisdieren en twijfelt u of uw huisdier overgewicht heeft? Eén van onze assistentes vertelt u er graag meer over. Bel voor informatie of een afspraak om uw viervoeter weer op een gezond gewicht te krijgen.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}