Neusvleugelcorrectie

Het groter maken van de neusgaten

Kortsnuitige honden (zoals de Franse- en Engelse Bulldog) die snuiven, hebben het benauwd. Zij kunnen geholpen worden met een neusvleugelcorrectie. Bij deze kleine ingreep verwijderen we een “driehoekje” weefsel uit de beide neusvleugels en hechten dit vervolgens weer. Hierdoor worden de neusgaten een stuk ruimer waardoor de luchtstroom toeneemt en het ademen wordt vergemakkelijkt. Deze ingreep kunnen wij gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een castratie/sterilisatie. Een enkele keer is deze ingreep een 2e keer nodig.

Neusvleugelcorrectie bij een kortsnuitige hond. Voor en na. situatie

Denkt u dat uw hond baat kan hebben bij deze ingreep, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dan onderzoeken we samen wat het best gedaan kan worden om de ademhaling van de hond te verbeteren.

Voor In ernstigere gevallen van benauwdheid door een korte snuit, dient ook het zachte gehemelte een stuk ingenomen te worden en eventueel de slijmvliesplooien in de keel. Bij deze complete BOS operatie zijn de eerste uren kritiek en de nazorg erg belangrijk. Om deze redenen en vanwege het specialistische karakter van deze operatie, voeren wij deze niet zelf uit maar verwijzen we naar chirurgische specialisten zoals het MC voor Dieren.

Laparoscopisch steriliseren Hond
Meer Informatie
Algehele anesthesie  Onder narcose

Meer Informatie

Huisdierenverzekering

Meer Informatie

Dierenarts Tessa van Eekeren

Heeft u vragen over deze ingreep, Dierenarts Tessa vertelt u er graag meer over. bel voor een terugbelverzoek of laat een bericht achter op de contactpagina.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}