Embryotransplantatie

E.T.

In de paardenfokkerij krijgt het toepassen van embryotransplantatie of kortweg E.T. steeds meer bekendheid. Bij Dierenarts Purmerend kunt u naast begeleiding en inseminatie van uw fokmerrie voor E.T. terecht. KI station Esther van de Velde wordt vanuit de praktijk begeleid door dierenartsen Esther van de Velde en Dory Gouwens.

E.T. biedt de fokker van sportpaarden de mogelijkheid om sport en fokkerij te combineren. Dit verhoogt het rendement van uw kwaliteitsvolle fokmerrie. Een sportmerrie kan men zo het dragen van een veulen besparen of men kan toch fokken met een merrie, die haar veulen niet zelfstandig kan voldragen.

Ook is het d.m.v. E.T. mogelijk meerdere nakomelingen per jaar te produceren en hiervoor eventueel verschillende vaderdieren te gebruiken.

Methoden E.T. bij het paard

Naast een donormerrie heeft u voor E.T. ook een ontvangstmerrie nodig. Er zijn 2 methodes mogelijk.

De cyclus van uw ontvangstmerrie wordt gesynchroniseerd met die van de donormerrie, waarna het embryo na spoeling van de donormerrie direct wordt ingebracht bij de ontvangstmerrie.

De tweede mogelijkheid is, dat het embryo na spoeling voor verzending wordt klaargemaakt en elders in een ontvangstmerrie wordt ingebracht. Invriezen en op een later tijdstip inbrengen bij de ontvangstmerrie is nog niet erg succesvol. Om het gehele proces zo goed mogelijk te begeleiden zullen de donormerrie en indien van toepassing ook de ontvangst merrie enige tijd op ons dek- en inseminatie station moeten verblijven.

Embryo transplantatie: 
Schematische voorstelling van een spoeling van een embryo bij een donormerrie

Kosten E.T.

De kosten van dit gehele proces van E.T. zijn onder te verdelen in verschillende posten, zoals de kosten voor sperma, huisvesting en verzorging van de merrie(s), begeleiding van donor- en ontvangstmerrie, spoeling en transplantatie dan wel verzending van het embryo. Prijsopgave op aanvraag.

Begeleiding dracht

Meer Informatie

Afveulenen

Meer Informatie

Stalling

Meer Informatie

Kunstmatige inseminatie

Meer Informatie

Paardenpraktijk

Meer Informatie

Paardenarts Esther van de Velde

Voor vragen over embryotransplantatie of een terugbelverzoek van de paardenarts mag u altijd contact met ons opnemen.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}