Bel (0299) 42 10 00

4.6
Gebaseerd op 530 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Een nieuw kitten

Een jong katje in huis nemen.

Kitten Vaccineren 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat uw kitten een goede start maakt. Preventie speelt daarbij een grote rol. Kittens krijgen via de moeder(melk) nog enige tijd bescherming tegen bepaalde ziekten. Het wegvallen van die bescherming wordt opgevangen door op het juiste tijdstip te vaccineren. Het moment om te vaccineren is op een leeftijd van 9 en 12 weken. 

Ontwormen

Bij jonge dieren kunnen wormen veel problemen geven. Symptomen kúnnen zijn; braken, diarree of vermageren. Het beste is om kittens te ontwormen op 3- 5- en 7 weken, daarna elke maand tot 6 maanden leeftijd. Daarna is het afhankelijk van de leefomstandigheden van de kat. Blijft de kat altijd binnen? Dan is 1-2x per jaar ontwormen voldoende. Gaat de kat naar buiten en zelfs jagen, dan kan het nodig zijn om maandelijks te ontwormen.

In de eerste plaats voor de kat, maar in de tweede plaats ook voor uzelf en uw kinderen. De spoelworm van de kat is namelijk ook besmettelijk voor de mens. 

Ontvlooien

Ook katten die enkel binnen leven, kunnen vlooien oplopen. Katten die buiten komen en waarbij geen vlooienbestrijding wordt toegepast krijgen vroeg of laat last van vlooien. Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten. Deze kunnen uw huisdier veel overlast bezorgen. Wanneer u vlooien op uw kat vindt bedenk dan dat 5% volwassen vlo is en dat de overige 95% in huis zit. Vraag onze assistentes welk middel in uw geval het beste gebruikt kan worden om deze extra huisdieren buiten de deur te houden.

Voeding 

Het is belangrijk kittens een speciaal kittenvoer te geven. In voer dat speciaal voor kittens is zitten meer eiwitten dan in de voeding voor volwassen katten. Dit is belangrijk voor de groei. Wanneer u voor een andere voeding kiest, wees dan wel voorzichtig met te snelle voedingswisselingen. Wanneer u over stapt zonder de nieuwe voeding met de oude te mengen, kan het dier last krijgen van diarree. Zorg dus altijd dat u enkele dagen het nieuwe voer in toenemende mate mengt met het oude voer wanneer u overstapt.

Chippen 

Wij raden u aan om uw kat te laten chippen. Bij katten is chippen nog niet verplicht. Een chip is een klein staafje waarop een uniek nummer staat. Dit nummer wordt geregistreerd bij een databank en aan uw gegevens gekoppeld. Elke instantie die met dieren te maken heeft kan dit nummer aflezen, zoals dierenartsen, dierenambulance en dierenasiel. Mocht uw kat bij een van deze instanties terecht komen, kunnen we door middel van dit chipnummer uw gegevens opvragen en u snel bereiken. Wanneer u de kat mee wil nemen naar het buitenland is het altijd verplicht om het dier te laten chippen. 

Verzekeren: Het is ook mogelijk om huisdieren te verzekeren. Er zijn verschillende aanbieders op dit gebied. 

Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk 0299-421000

Kittens
Vaccineren (enten)

Meer Informatie

Huisdieren Zorgplan

Meer Informatie

Huisdierenverzekering

Meer Informatie

Paraveterinair Els

Wilt u graag een jonge kat in huis nemen en heeft u daar vragen over? Neem dan contact met ons op met één van onze assistentes.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}