Over ons

Dierenartsen

MONIQUE DE WIT

DIERENARTS (MAATSCHAP)

Monique is geboren en getogen in Breukelen. Voordat ze diergeneeskunde ging studeren heeft ze in Wageningen een jaar veeteelt gestudeerd.

In 1999 is ze afgestudeerd als dierenarts. Sinds 2000 werkt Monique bij de praktijk als dierenarts voor gezelschapsdieren (voorheen ook runderen). Ze heeft een bijzondere interesse voor exotische dieren. 

Meer Informatie

ESTHER VAN DE VELDE

DIERENARTS (MAATSCHAP)

Esther is opgegroeid in Domburg. Na te zijn afgestudeerd aan het Gymasium in Middelburg is ze Gent diergeneeskunde gaan studeren.

In 2002 heeft ze deze opleiding afgerond en is ze in Bolsward gaan werken met koeien en paarden.
Sinds mei 2004 is Esther in dienst van dierenartsenpraktijk Purmerend. Ze behandelt paarden en gezelschapsdieren. In 2008 heeft ze een opleiding gevolgd in chiropractie voor dieren. Ze is gecertificeerd bij de International Academy of Veterinary Chiropractic en de International Veterinary Chiropractic Association. Esther is erkend paardendierenarts en beheert DEK en KI station Esther van de Velde aan de middenweg 82 in de Middenbeemster.

Meer Informatie

DORY GOUWENS

DIERENARTS (MAATSCHAP)

Dory is in 2003, na het behalen van haar VWO diploma te Amsterdam, begonnen aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

In november 2009 is ze afgestudeerd en begonnen als gezelschapsdierenarts bij Dierenartsenpraktijk Purmerend. Ze heeft een voorliefde voor kleine knagers en konijnen. Ook beheert ze samen met Esther van de Velde het Dek en KI station aan de middenweg 82 in de Middenbeemster. Naast haar werkzaamheden op de praktijk houdt Dory zich graag bezig met haar eigen paard, katten Penny en Howie, en Wetterhoun Molly.

Meer Informatie

TESSA VAN EEKEREN - BLEEKER

DIERENARTS (MAATSCHAP)

Tessa heeft na de VWO in Enkhuizen in Antwerpen haar bachelor Diergeneeskunde behaald. Vervolgens heeft zij aan de universiteit van Gent haar Master afgerond, met als afstudeerrichting gezelschapsdieren.

Na het behalen van haar diploma in 2010 is Tessa meteen begonnen bij dierenartsenpraktijk Purmerend. Inmiddels heeft ze zich onder andere toegelegd op de echografie en laparoscopische sterilisaties. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar eigen honden, katten en paarden.

Meer Informatie

JESSICA SPOOR

DIERENARTS

Jessica heeft, na het behalen van het gymnasium in Bussum, Diergeneeskunde gestudeerd in Antwerpen en daarna in Gent. Omdat ze eerder was uitgeloot voor de studie heeft ze eerst de studie Biomedische Wetenschappen afgerond in Utrecht.

Sinds 2011 is ze werkzaam als gezelschapsdierenarts bij Dierenarts Purmerend en legt ze zich onder andere toe op tandheelkunde en alle moderne technieken die daar tegenwoordig mogelijk bij zijn. Op onze Cat Friendly praktijk is ze als Cat Advocate het aanspreekpunt voor zowel katteneigenaren als de rest van ons team, en houdt ze toezicht op de naleving van de Cat Friendly standaarden.

Jessica is erg sportief, met mooi weer maakt ze dan ook graag een fietsrondje. Anders is ze vaak in de sportschool te vinden. Zelf heeft ze twee katten, Ziggy en Zorah (te zien op de foto).

Meer Informatie

KARINA OORTWIJN

DIERENARTS

Karina is opgegroeid op een melkveebedrijf in Broek in Waterland. Na een jaar biologie gestudeerd te hebben is ze begonnen aan de studie Diergeneeskunde in Utrecht.

Na haar afstuderen in 2004 heeft ze een aantal jaren als all-round dierenarts gewerkt. Eerst in de Zaanstreek en sinds januari 2021 bij Dierenarts Purmerend. Samen met haar man en drie kinderen woont ze op een boerderij tussen de schapen en vele andere dieren.

Meer Informatie

BO TJERKSTRA

DIERENARTS

Bo is na het behalen van het Vwo aan het Da Vinci in Purmerend, Diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. In 2018 is ze afgestudeerd met afstudeerrichting paard. 

Na een dekseizoen te hebben gewerkt op een paarden farm in Australië, is de aan de slag gegaan als paarden en gezelschapsdierenarts in Enkhuizen. Daar hebben ze haar de fijne kneepjes van de gezelschapsdieren bijgebracht. Sinds 2022 is ze werkzaam bij ons in de praktijk en kan je haar zowel binnen als buiten tegenkomen. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met haar paard en 2 katten.

Meer Informatie

LISA SEGERS

DIERENARTS

Lisa heeft, na het behalen van het VWO in Purmerend, Diergeneeskunde gestudeerd in Utrecht. In 2023 is ze afgestudeerd met afstudeerrichting gezelschapsdieren. Omdat ze eerder was uitgeloot voor de studie heeft ze eerst de studie Biologie afgerond in Amsterdam.

Sinds 2024 is ze werkzaam als gezelschapsdierenarts bij Dierenarts Purmerend. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met paarden. Zelf heeft ze twee cavia’s, Browny en Truffel, en een paard, Miles.

Meer Informatie

Assistentes

LINDA RIJKES

ASSISTENTE

Linda is na het afronden van de middelbare land- en tuinbouwschool in 1993 begonnen op de praktijk, toen nog gevestigd aan de Purmersteenweg 2. U vindt Linda vooral achter de balie en telefoon.

Omdat ze al ruim 25 jaar een van de gezichten van de praktijk is en altijd een luisterend oor heeft, grappen wij dat ze inmiddels onderdeel is van het meubilair! Buiten haar werk is Linda graag creatief bezig.

Meer Informatie

CARIN LAMMES

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Carin heeft de opleiding Diermanagement en Paraveterinair in Leeuwarden gevolgd. In 2008 is ze op de praktijk begonnen en informeert ze u graag over allerlei onderwerpen aan de balie. Interesseert zich voor voeding voor hond en kat en doet daarvoor ook de bestellingen. Ook is ze ok assistent bij laparoscopische sterilisaties.

Buiten werktijd is ze trotse mama van Seline en heeft ze konijnen en kippen. In haar vrije tijd loopt ze graag hard en skeelert ze graag. 

Meer Informatie

HANNE KOOP

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Hanne komt uit Amsterdam en woont sinds 2020 in Purmerend. Ze heeft via de LOI de opleiding tot paraveterinair gevolgd en ging naast haar stage ook alvast aan het werk bij onze praktijk. Na haar stage is ze bij ons blijven werken. Hanne houdt van het afwisselende werk elke dag, waarbij ze het leuk vindt om de dieren te verzorgen maar ook om de eigenaren te informeren bij de balie.

Samen met haar vriend heeft ze twee honden, waarmee ze in haar vrije tijd zo veel mogelijk wandelt en knuffelt. Verder stapt ze regelmatig op de racefiets voor een ritje.

Meer informatie

NATASCHA REDEKER

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Natascha heeft de opleiding Paraveterinair in Barneveld afgerond en is na haar stage op de praktijk in 2010 bij ons in dienst gekomen. Van al haar activiteiten werkt ze het liefste achter de balie of in de opvang de operatie patiënten te verzorgen.

Thuis heeft ze twee kinderen en drie kattenkinderen Pip, Moos en Manny. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen.

Meer Informatie

ELS WEIJDE

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Els heeft via de LOI haar opleiding tot paraveterinair gevolgd en is na haar stage bij onze praktijk in 2010 begonnen. Het afwisselende aspect van de werkzaamheden is was Els zo leuk vindt en natuurlijk het zorgen voor huisdieren. Zo staat ze vaak in de operatiekamer, maar ook regelmatig in de opname of zit ze achter de balie. 

Els is getrouwd en heeft twee kinderen, een hond en twee katten. Els is tevens bestuurslid/secretaris van stichting Kittenopvang Kitten&Co, dit is een kittenopvang die 24-uurs specialistische zorg levert aan kwetsbare jonge kittens en moederpoezen in nood. Hier kun je ook altijd terecht met je vragen en zorgen over kittens. 

Naast de verzorging van dieren is Els haar passie zingen. Met haar zanggroep “Leef” verzorgt ze dinershows.

Meer Informatie

LARA KLINKERT

ASSISTENTE

Lara heeft de opleiding HBO Bedrijfspresentatie afgerond en is in 2013 ons team komen versterken. U vindt haar vooral achter de balie en telefoon. Ze is verantwoordelijk voor het Zorgplan en voor het beheren van de kantoorvoorraden.

Lara is getrouwd en heeft een dochter Jolie en een zoon Maxim. Thuis hebben ze hondje Bibi om te verzorgen. Daarnaast gaat Lara graag winkelen en lekker hardlopen.

Meer Informatie

NICOLE DUINEVELD

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Nicole werkt al vanaf het jaar 2000 met veel plezier bij Dierenarts Purmerend. U kunt haar tegenkomen aan de balie of zult haar treffen aan de telefoon.

Nicole woont in de Beemster met haar 3 kinderen en hond Pip. Ook heeft ze paarden die zij en haar dochters graag rijden en op wedstrijden uitbrengen.

Meer Informatie

EVELIEN HOVING

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Evelien heeft de opleiding Diermanagement gevolgd in Dronten en daarnaast ook de opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente. Door de liefde is zij naar Noord-Holland verhuisd. In 2021 is zij in de praktijk komen werken.

 

Ze woont samen met haar vriend en 2 zoontjes Guus en Floris in Middelie. Daar zijn ook de hond Jip, kat Simba en hun kippen te vinden. In haar vrije tijd fietst, wandelt ze graag met de hond en rijdt ze graag paard.

Meer Informatie

DEMI DE GROES

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Demi komt uit Amsterdam en woont al sinds haar 4de in Purmerend. Zij heeft in 2021 de opleiding paraveterinair afgerond op het Clusius college in Alkmaar. Demi vindt het gecombineerde werk erg leuk. Zowel het contact met de klanten als het contact met de dieren achter de schermen vindt zij leuk om te doen.

Demi heeft 1 kat genaamd Gizmo die is een enorme knuffelaar, maar niet echt dol op foto’s. In haar vrijetijd wandelt ze vaak met de honden van de buren. Ook doet zij aan hardlopen door weer en wind. 

Meer Informatie

LISA TERVOORT​

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Lisa is in 2016 afgestudeerd als paraveterinair in Alkmaar. In de praktijk werk ze het liefste achter de schermen bij de opname of de gebitten/ok. Lisa woont samen met haar man en dochter in Assendelft met teckel Shovel en katten Bowie en Ozzy.

In haar vrije tijd rijd zij graag motor, rock en roll dansen en vindt winkelen ook erg leuk.

Meer Informatie

ESTHER SLOOTS​

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Esther komt uit Groningen en heeft daar haar opleiding tot paraveterinair gevolgd. In 2017 is ze afgestudeerd en sinds 2019 werkzaam in de praktijk. Door de liefde is zij verhuisd naar Noord-Holland. 

Esther woont samen met haar vriend, zoontje Dave en poes Loulou in Zwaag. Ze is tijdens het werk vaak te vinden in de opvang, waar ze het vooral erg leuk vindt om dieren na een operatie mee naar huis te geven en eigenaren goed te informeren.

Meer Informatie

JOYCE TIMS

PARAVETERINAIR ASSISTENTE

Joyce heeft de opleiding tot paraveterinair in Almaar gevolgd en is in 2006 bij de praktijk begonnen. U vindt Joyce met name achter de balie, maar ook achter de schermen heeft ze een aantal taken. Zo houdt ze de e-mail in de gaten en probeert ze de teksten van onze adviesbrieven zo duidelijk en compleet mogelijk te maken. 

Joyce heeft twee dochtertjes, buiten werk tennist ze graag en houdt ze zich bezig met muziek.

Meer Informatie

Management Ondersteuning

MARY PRUD'HOMME VAN REINE

Mary is sinds 1985 werkzaam bij de praktijk. Na flink wat jaren achter de balie en telefoon, is ze laatste jaren verantwoordelijk voor de financiële administratie.

 Mary woont met haar man Frits, hondjes Foppe en Storm, katten Gijs en Guus, en een flinke kudde schaapjes in Friesland. Ze is tenminste een dag per week aanwezig op de praktijk en werkt verder thuis met uitzicht op het Friese landschap.

Meer Informatie

JORIS BLEEKER

Joris is als zoon van dierenarts Peter Bleeker al lang bekend met het reilen en zeilen in de praktijk. Inmiddels beheert Joris de marketing, de website en social media.

Thuis heeft Joris de zorg voor 3 kinderen en dieren, bestaande uit twee schapen, katten, kippen, fazanten, tragopanen en paarden.

Meer Informatie

GESCHIEDENIS

Hoofdkliniek

De praktijk werd in 1893 opgericht en heeft een rijke historie. De praktijk dankt haar ontstaan aan de Purmerendse veemarkt en was van oudsher een praktijk voor landbouwhuisdieren.  Op de foto ziet u Dr. Geerlings. Hij begon in 1893 met de veeartsenpraktijk die later Dierenartsenpraktijk Purmerend zou worden.

De hoofdkliniek was jarenlang gevestigd aan de Purmersteenweg 2, vanwege de grote groei verhuisden we oktober 1999 naar de locatie op nummer 13c en hebben wij in juli 2018 de deuren geopend van onze huidige locatie aan de Kraggeveenstraat 5.

Paardenpraktijk

In 1988 is de kliniek uitgebreid toen dierenarts Peter Bleeker begon met het onderzoeken en behandelen van paarden en paardengynaecologie. Esther van de Velde kwam hem in 2004 daarbij ondersteunen. Toen Peter Bleeker in 2013 ging afbouwen ivm zijn pensioen, kwam Dory Gouwens bij het team. 

Inmiddels heeft het KI station van Dierenarts Purmerend een uitgebreide klantenkring opgebouwd in de gehele provincie Noord-Holland. Jaarlijks doen paardeneigenaren een beroep op het KI station vanwege de expertise en het maatwerk dat onze erkend paardenartsen bieden. Daarnaast is er het gemak van het drive-in spreekuur in het merrieseizoen met de mogelijkheid tot stalling tijdens de begeleiding van uw merrie.

Adres Hoofdpraktijk

Kraggeveenstraat 5
1441 MK Purmerend
T: (0299) 42 10 00

Adres Paardenpraktijk

Middenweg 82
1462 HE Middenbeemster
T: 06 422 61 516
info@dierenartspurmerend.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 21:00 uur
Zaterdag 10:00 – 14:00 uur

Consulten alleen op afspraak.

Neem contact op

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,👋
Whatsapp is bedoeld voor:
o Bestellingen
o Doorgeven van updates
o Sturen van foto’s / filmpjes

NIET bedoeld voor:
o Spoed
o Afspraken maken
o (video) bellen

Wij beantwoorden de app tijdens openingstijden en proberen dezelfde dag nog te reageren.

{https://www.dierenartspurmerend.nl}